Chcesz otrzymywać najnowsze wiadomości
Wydarzenia
Koniec targów WorldFood Warsaw


– W związku ze zmianą skali – zmieniamy nazwę naszych targów. Otwieram ostatnią edycję WorldFood Warsaw, w marcu roku 2019 zapraszam wszystkich na Targi pod nową nazwą: WorldFood Poland. Imprezę uważaną za najważniejsze spotkanie biznesu spożywczego w Warszawie i jednocześnie w Polsce chcemy dynamicznie rozwijać. Wierzymy, że już wkrótce staniemy się najbardziej prestiżowymi FOOD FAIR w Europie Środkowo-Wschodniej
– ogłosiła Agnieszka Szpaderska, dyrektor targów.  

Podczas uroczystego otwarcia V Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw, udział wzięli Jacek Bogucki – Sekretarz Stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Czesław Siekierski – Przewodniczący Komisji  Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Parlamencie Europejskim,  Witold  Strobel – Dyrektor Generalny  Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, prezesi największych organizacji branżowych, eksperci i analitycy rynku, wystawcy, licznie zgromadzone media.



– Mam nadzieję, że WorldFood POLAND będzie z każdym następnym rokiem dynamicznie rosnąć, a każdy świadomy biznesmen tej branży nie  będzie się mógł bez nas obyć. Dziś proszę wszystkich o jedno:  wpiszcie do kalendarzy VI edycję WordFood POLAND z obowiązkową adnotacją: NIE ZAPOMNIEĆ! Żadne nawet najbardziej atrakcyjne  firmowe strony internetowe nie zastąpią bezpośredniej relacji międzyludzkiej a Państwo najlepiej o tym wiedzą – dodała Agnieszka Szpaderska, dyrektor targów.

Wysoka jakość i intensywność spotkań handlowych i biznesowych stała się wizytówką wszystkich dotychczasowych edycji targów. W odróżnieniu od wielu innych targów – świadomie ograniczono dostęp osób przypadkowych, przechodniów czy wycieczek – koncentrując się na osobach i podmiotach ściśle związanych z branżą. Doceniają to wystawcy i odwiedzający. Ta strategia – prezentacja ofert, wymiana doświadczeń, pomysłów i czerpania inspiracji sprawiła, że udało się zaprosić kilkaset firm polskich i zagranicznych z 25 krajów.

– Wzrost zainteresowania targami WorldFood Warsaw wśród wystawców i uczestników związanych z handlem i sektorem usługowym odzwierciedla ich dynamiczny rozwój na przestrzeni ostatnich 5 lat. Tegoroczna ich edycja potwierdziła, że WorldFood Warsaw jest bardzo ważnym punktem kalendarza spotkań biznesowych decydentów w branży spożywczej, a także tych związanych z rynkiem produktów ekologicznych i nutraceutyków. WorldFood Warsaw to środkowoeuropejska ekstraklasa wydarzeń targowych dedykowanych sektorowi spożywczemu i skuteczna platforma komunikacji dla producentów, dystrybutorów, detalistów i top menedżerów, która umożliwia im nawiązanie trwałych relacji biznesowych z partnerami handlowymi
– tak ocenił tegoroczną edycję Marcin Fajerski, redaktor naczelny portalu Ekodostawcy.



Przez trzy kolejne dni (10-12 kwietnia br.) gościnne hale wystawiennicze EXPO XXI zaroiły się od tłumów przedstawicieli  począwszy od sektora produkcji, po handel, gastronomię oraz technologię. Siłą WorldFood jest różnorodność i promowanie innowacji w sektorze żywnościowym – bardzo szeroko pojmowanym. Aktywny udział w interesujących debatach, panelach, pokazach i dyskusjach kuluarowych daje wszystkim szansę na wymianę poglądów na temat najnowszych trendów na światowych rynkach i stwarza okazję do dzielenia się z partnerami informacjami o nowinkach rynkowych i przełomowych  innowacjach.

Źródło: WorldFood


dodano: 2018-04-24 06:50:15